Konkurrencehold

K4 (talenthold), K3, K2 og K1

Der undervises i 25-meter bassin i Erritsø og Fredercia samt 50-meter bassin i Fredericia

Vi begynder at svømme mere uden redskaber, både ben og arme. Distancerne øger vi gradvist og vi besøger den dybe ende af svømmehallen mod slutningen af sæsonen og opbygger dermed en tryghed til at komme videre på det næste hold. Vi arbejder stadig med svømmebogen og øver os for at samle klistermærker til at sætte i.

Målsætninger på begynderhold:

Samlet stævneplan for alle k-holdene

K4 – Talent
K4 er den første træningsgruppe du rykker op til, det som også kaldes intro-år til konkurrencesvømning. Svømmerne vil typisk have ét læringssår på K4-holdet, hvorefter der vil være mulighed for at rykke op på K3-holdet, forudsat at svømmeren trives, er glad for at svømme og har udviklet sig. Der er også mulighed for at blive i træningsgruppen yderligere et år, hvis det anslås, at svømmeren kan have nytte af et år mere for at blive klar til oprykning til K3-holdet året efter.

Der trænes 2-3 gange om ugen og der bliver stiftet bekendtskab med stævner i form af Begynderstævner, klubmesterskab og invitationsstævner. Undervisningen er som i svømmeskolen, men mere præget af tekniske detaljer til brug i stævne, men hvor legen ikke glemmes, landtræning med bevægelighed og kognitiv- samt social udvikling.

Målsætningen
Træningsplanlægningen og filosofien følger tankerne i klubbens progressionsmodel og målsætning der tager udgangspunkt i Dansk Idrætsforbunds Aldersrelaterede Træningskoncept (ATK).

K3
K3 er primært træningsgruppen for klubbens børnesvømmere, men der vil også være plads til svømmere, som har brug for et ekstra år, før de eventuelt rykkes op på klubbens K2-hold.

Træningsgruppen er et 2-årig forløb som skal forberede svømmerne til K2 træningsgruppen. På K3-holdet skal gode træningsvaner og stabilt træningsfremmøde dyrkes. Svømmerne skal lære og have fokus på læring af de grundlæggende færdigheder og aerob udholdenhed. Svømmerne skal også opnå større kendskab om og forståelse for kvalitet i og udbytte af træning. De svømmere som vurderes egnet, og som har vist læringsevne og vilje, rykkes op på klubbens K2-hold når de bliver årgangssvømmere. Hvis en svømmer ikke ønsker eller ikke vurderes klar til at rykke op, får man tilbud om at få yderligere et år på K3-holdet.

Der er 4 x træning om ugen, og det forventes stabilt fremmøde. Hvis man er forhindret eller man har problemer med at komme alle 4 gange, skal man tage kontakt med træneren og se om det er muligt at få lavet en aftale om træningsdeltagelsen.

K2
K2 er træningsgruppen for klubbens årgangssvømmere, men der vil også være plads til svømmere der har brug for et ekstra år før de eventuelt rykkes op på klubbens K1-hold.

Træningsgruppen er et 2-årigt forløb der blandt andet stifter bekendtskab med Dansk Svømmeunions mesterskabsstruktur. Man vil få mulighed for at deltage ved de nationale og regionale mesterskaber. Forskellen mellem K3 og K2 er intensitet, sportslig- og færdighedsniveau. K2 vil være for de unge svømmere som har ambitioner om kvalifikation og deltagelse ved unionens mesterskaber. Træningen vil fra K3 “lære at træne” bevæge sig mere mod “træne for at træne og lære”. Der vil være større fokus på teknisk svømning, og tilpasning af træningsmængden. Træningsplanlægning og filosofien følger tankerne i klubbens progressionsmodel og målsætning. De svømmere som vurderes egnet og som har vist læringsevne og vilje, rykkes op på klubbens K1 hold når de ikke længere er årgangssvømmere. Hvis en svømmer ikke ønsker eller ikke vurderes klar til at rykke op, får man tilbud om at få yderligere et år på K2.

Træningen tager udgangspunkt i 4-6 træningspas i ugen. Progression og stigning i trænings-mængde aftales individuelt med træneren. Det forventes deltagelse ved sportslige aktiviteter som mesterskaber, invitationsstævner, træningslejre, og det forventes at svømmeren støtter op om sociale arrangementer i klubben.

K1
K1 er træningsgruppen for vores bedste junior-seniorsvømmere som satser på svømning. Træningsfremmødet skal være højt og stabilt. Træningskravene er høje og gruppens svømmere har klare mål og ambitioner med deres træning.

Målsætningen
Træningsmålet for gruppen er at udvikle en høj sværhedsgrad i de grundlæggende færdigheder. Sikre tekniske, mentale og fysiske egenskaber som sikrer stor sportslig udvikling. Træningsplanlægning og filosofien følger tankerne i klubbens progressionsmodel og målsætning.

Træningen tager udgangspunkt i 6-8 træningspas i ugen. Det forventes deltagelse ved sportslige aktiviteter som mesterskaber, invitationsstævner, træningslejre, og det forventes at svømmeren støtter op om sociale arrangementer i klubben og tager ansvar.

K+
På K+ er der ikke krav om fremmøde – kun et krav om at give den gas, når du møder op.

Holdet er for dig, som ikke har nationale eller internationale ambitioner med din svømning, men fortsat ønsker at træne konkurrence svømning og bibeholde din sociale omgangskreds af ”vandhunde”.

Konkurrencehold

Håndbog for medlemmer af konkurrenceafdelingen

Vejledning om samkørsel til stævner mm.

Pointsystem for konkurrenceafdelingen